تپش


امتیاز اقتباسی بودن اثر

تپش -

0.00 Avg rating0 Votes
مجموعه: NA
ناشر:کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
ژانر:درام اجتماعی
نویسنده:
نوبت چاپ: 1
تاریخ انتشار: 95
قیمت:(ریال) 108000
حجم صفحات:126
نوع جلد: جلد سخت
ISBN13:9786000104436

رمانی اجتماعی که روایتگر تنش‏ها و سختی‏های دوران جنگ تحمیلی است. چطور یک پسر تنها می‏تواند خودش را در مقابل سختی‏های جنگ مقاوم کند و از دردهای تحمل‏ناپذیر آن جان به در ببرد؟

در این اثر می‏بینیم که چگونه در دل حمله‏های بی‏رحمانه‏ی دشمن، دوستی‏ها شکل می‏گیرد و غریبه‏ها چنان پشتوانه‏ی زندگی ما می‏شوند که ما احساس می‏کنیم خانواده‏ی جدیدی پیدا کرده‏ایم.


میلاد نوجوانی است که در یک کشور جنگ‏زده زندگی می‏کند. سال‏های 59 و 60 است. جنگ مناطق جنوبی را ویران کرده و خانواده‏ها را از هم پاشیده است. میلاد هم خانواده‏اش را از دست داده است. همه‏ی خانواده از دست رفته‏اند جز مادربزرگ که به همراه میلاد آواره‏ی شهر شلوغ تهران می‏شود.

در تهران میلاد و مادربزرگ به خانه‏ی خاله می‏روند. اما خاله هم اوضاع مناسبی ندارد. شوهرخاله بیماری عصبی دارد و اوضاع مالی‏شان هم چندان مناسب نیست. میلاد و مادربزرگ نمی‏توانند چندان در آن جا بمانند و باز هم آواره می‏شوند. و در این آوارگی است که شکی از شخصیت‏های مهم رمان پیدایش می‏شود. جوان مدهبی‏ای که مثل فرشته‏ی نجات به زندگی میلاد وارد می‏شود. او برای آن ها جایی اجاره می‏کند و خودش به جبهه می‏رود. اما بدبیاری‏های میلاد تمامی ندارد. او مادربزرگش را از دست می‏دهد، دوباره از خانه‏اش آواره می‏شود، در کارگاه دوست جوانش مشغول کار می‏شود و دوباره بعد از از دست دادن کارش به کمک دوستش در بازار پادوی یک مغازه می‏شود


شرط پادویی او اما این است که بتواند به مدرسه برود و ساعاتی که او در مغازه نیست شاگرد دیگری هم آن جاست که بالاخره یک روز سر انعام با او دعوای سختی می‏کند و درگوشی بدی از او می‏خورد. در حالی که پرده‏ی گوش پاره می‏شود و نیاز به عملی دارد که هیچ کس زیر بار پرداخت مخارجش نمی‏رود.

در انتها داستان میلاد در بیمارستان به شکلی پایان می‏یابد که دوباره فرشته‏ی نجات از راه رسیده و پول جور کرده و گوش میلاد خوب شده است.


اگر قرار باشد داستانی درباره‏ی جنگ با قهرمان پسری ساخته شود که به تهران مهاجرت کرده و در آن جا بالغ و بزرگ می‏شود، رمان تپش انتخاب خوبی به نظر می‏رسد. فراز و فرودهای داستانی، غم تنهایی پسری نوجوان که تمام حامیانش را از دست داده است و زندگی در تهرانی که خود دچار مشکلات سال‏های 60 است "تپش" را به رمانی قابل اقتباس بدل می‏کند.

البته که به نظر می‏رسد در کار بر روی طرحی که مناسب فیلمنامه‏ای اقتباسی به نظر برسد، شخصیت پسر جوانی که به جبهه می‏رود و سرنوشت او می‏تواند دراماتیک‏تر و پخته‏تر شود تا اثرگذاری کار بیشتر شود.


_

اثر برگزیده دومین دوره‌ی جایزه‌ کتاب سال سبک زندگی کودک و نوجوان در بخش داستان انقلاب و دفاع مقدس

_

نظرات

Required fields are marked *. Your email address will not be published.